آشنایی با GIS و کاربردهای آن

آشنایی با GIS و کاربردهای آن

آشنایی با GIS و کاربردهای آن

GIS  به معنای سامانه اطلاعات جغرافیایی است که شامل یک مجموعه از ابزارها و فناوری‌ها برای جمع‌آوری، ذخیره، تحلیل، مدیریت و نمایش اطلاعات مکانی است. این سامانه به کاربران امکان می‌دهد تا اطلاعات مکانی را در قالب نقشه‌ها و تصاویری که از سایر منابع گرفته شده‌اند مشاهده و تحلیل کنند.

در دانشگاه‌ها، GIS در رشته‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال، در رشته‌های جغرافیا، زمین‌شناسی، محیط‌زیست، معماری، برنامه‌ریزی شهری، مهندسی عمران و مکانیک، از GIS برای جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مکانی استفاده می‌شود. همچنین، در رشته‌هایی مانند اقتصاد، حسابداری، بازاریابی و مدیریت، GIS به منظور تحلیل داده‌های مکانی که برای مدیریت کسب و کار مورد نیاز هستند، استفاده می‌شود.

آشنایی با GIS و کاربردهای آن

علاوه بر این، GIS در دوره‌های درسی مختلف نیز به طور گسترده استفاده می‌شود.

  • در علوم زیست‌محیطی، GIS به منظور مدل‌سازی فرآیندهای زیستی، نظیر پراکندگی جانوران و گیاهان، کاهش تنوع زیستی و تأثیر فعالیت‌های انسانی بر محیط زیست، به کار می‌رود.
  • در رشته‌های معماری و برنامه‌ریزی شهری، GIS به منظور بررسی موقعیت مکانی و تحلیل فضاهای شهری و معماری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • در رشته‌های مهندسی عمران و مکانیک، GIS به منظور تحلیل داده‌های مکانی مانند سازه‌های جاده‌ای، پل‌ها و ساختمان‌ها به کار می‌رود.
  • در رشته جغرافیا، GIS به منظور مطالعه مسائل جغرافیایی و مکانی، شامل آب و هوا، خاک و گیاهان، آب و انرژی و غیره، به کار می‌رود.
  • در رشته زمین‌شناسی، GIS به منظور بررسی و مدل‌سازی فرآیندهای زمین‌شناسی از جمله آب و هوا، خاک و توده‌های زمینی، فعالیت‌های آتشفشانی و زمین‌لرزه‌ای و غیره، به کار می‌رود.
  • در رشته‌های کشاورزی، GIS به منظور بهینه‌سازی کشت و زراعت، مدیریت منابع آب، شبکه توزیع و جمع‌آوری محصولات و مدیریت زمین‌های کشاورزی، به کار می‌رود.
  • در علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی، GIS به منظور تحلیل فضایی و جغرافیایی مسائل اجتماعی، نظیر پراکندگی جمعیت، امکانات شهری، کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی و غیره، به کار می‌رود.
  • در رشته‌های مرتبط با حمل و نقل، GIS به منظور بررسی و تحلیل ترافیک، مدیریت و نظارت بر حمل و نقل عمومی، طراحی شبکه حمل و نقل و غیره، به کار می‌رود.

نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، به عنوان یک ابزار قدرتمند با قابلیت های تحلیلی، گرافیکی، نمایشی، وب سرور، و پردازش بانک های اطلاعاتی نقش بسزایی در بسیاری از زمینه های دانش و فناوری عصر حاضر ایفا می کند. انواع روش های درون یابی در سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) قابلیت های زیادی برای تخمین صحیح و دقیق متغیرهای پیوسته مکانی داشته و می توانند در حیطه های مختلف برای تخمین پراکنش عوامل زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی، تحقیقی، بهداشتی، آموزشی، حقوقی، و سایر مطالعات بکار گرفته شوند.

به طور کلی، GIS یک ابزار بسیار کارآمد برای جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مکانی است که در مختلف زمینه‌ها و رشته‌های دانشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل کاربرد وسیعی که دارد، تحلیل و کار با این سامانه از مهارت‌های مهم برای دانشجویان و کارشناسان در بسیاری از زمینه‌های شغلی است.

آشنایی با GIS و کاربردهای آن

در سایت “آزمون های پیام نور” مجموعه ای از نمونه سوالات امتحانی درس های کارشناسی و کارشناسی ارشد مرتبط با GIS گردآوری شده که زیر مشاهده می کنید.

نمونه سوالات می تواند به یاگیری عمیق و بهتر شما از این درس ها کمک کند.

علاوه بر دوره های بالا با جستجو در سایت از طرق کد درس و یا نام درس می توانید ده ها دوره دیگر مرتبط با درس مورد نظر خود را بیابید و با دانلود نمونه سوالات پیام نور و بررسی آن نمره بالاتری را کسب کنید.

جهت بازدید از فروشگاه سایت می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

ورود به فروشگاه


آشنایی با GIS و کاربردهای آن آشنایی با GIS و کاربردهای آن آشنایی با GIS و کاربردهای آن آشنایی با GIS و کاربردهای آن آشنایی با GIS و کاربردهای آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *