شرایط و مزایای تحصیل در دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی کشور از مزایای بسیاری برخوردار است و بهترین امکانات تحصیل را با کمترین هزینه برای دانشجویان فراهم می کند.
از جمله عواملی که در جذب داوطلبان کنکور به این دانشگاه بسیار موثر است، می توان به پایین بودن شهریه این دانشگاه نسبت به دانشگاه های دیگر ، حضور در کلاس به صورت اختیاری، امکان شرکت در کلاس به صورت آنلاین و .. اشاره کرد .
ثبت نام با مراجعه به مراکز و واحدها در سراسر کشور انجام می شود
ثبت نام دانشگاه پیام نور که به دو صورت با کنکور و بدون کنکور میباشد،دارای یک سری شرایط عمومی و خصوصی برای هر یک از این آزمون ها می باشد. ثبت نام در رشته های بر اساس سوابق تحصیلی (بدون کنکور ) دانشگاه پیام نور از طریق مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور در سراسر کشور انجام می شود و داوطلبان می توانند با مراجعه حضوری نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در دانشگاه پیام نور عبارتند از:
- شناسنامه
- کارت ملی
- شماره سریال کارت اعتباری خریداری شده
- فایل اسکن شده عکس 3×4 یا 4×6 داوطلب که باید دارای پس زمینه سفید، فرمت jpg، اندازه ای بین 200×300 و 300×400 پیکسل، حداکثر حجم 70 کیلوبایت، بدون حاشیه، کاملا واضح، عاری از هرگونه اثر مهر، منگنه و… و متعلق به سال جاری داوطلب باشد.
- معدل های کتبی و کل دیپلم
- کد سوابق تحصیلی دیپلم یا پیش دانشگاهی و کد دانش آموزی
- کد مربوط به منطقه و کد پستی محل سکونت
- کد وضعیت نظام وظیفه داوطلبان مرد
- کد 13 رقمی مربوط به داوطلبان غیر ایرانی
- کد 12 رقمی مربوط به سهمیه رزمندگان
شرایط ثبت نام دانشگاه پیام نور
شرایط ثبت نام دانشگاه پیام نور به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم می شود که داوطلبان بایستی قبل از نام نویسی خود، اطلاعات کافی را درباره این زمینه کسب کنند.
شرایط عمومی
- تمامی داوطلبان باید به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعتقاد داشته باشند.
- متقاضیان نباید مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران باشند. (در صورتی که سابقا مخالف بوده اند باید تغییر نظرشان اعلام شود.)
- عدم سابقه عضویت در سازمان های غیر قانونی، فراماسونری و مانند آن ها برای تمامی داوطلبان جهت ثبت نام کنکور سراسری و رشته های بدون آزمون آن الزامی است.
- داوطلبان نباید هیچ گونه فساد اخلاقی و یا اعتیاد به مواد مخدر داشته باشند.
شرایط اختصاصی (ثبت نام با کنکور)
- داشتن مدرک پیش دانشگاهی نظام آموزشی قدیم، دیپلم نظام جدید یا قدیم و یا مدرک کاردانی (فوق دیپلم) و یا اخذ آن ها تا تاریخ 31 شهریور ماه برای داوطلبان جهت ثبت نام دانشگاه پیام نور، الزامی است.
- چنانچه پذیرش داوطلبان در نیمسال دوم تحصیلی ممکن باشد، دریافت مدرک تحصیلی آن ها تا روز 30 بهمن ماه بلامانع است.
- داوطلبان فارغ التحصیل رشته های مورد نیاز وزارت بهداشت (افراد مشمول خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) مقطع کاردانی، در صورت اتمام طرح نیروی انسانی خود تا تاریخ 31 شهریور ماه یا 30 بهمن ماه، مجاز به ثبت نام در دانشگاه پیام نور می باشند. لازم به ذکر است که این دسته از داوطلبان در زمان ثبت نام حضوری، باید گواهی پایان طرح تعهد خدمت خود را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند. (فارغ التحصیلان رشته های بهداشت دهان، تکنسین سلامت دهان، پرستاری دندانپزشکی، پروتز دندان و ساخت پروتز دندانی جزو مشمولین خدمت پزشکان و پیراپزشکان محسوب نمی شوند.)
- دانشجویان دوره روزانه که قصد شرکت در آزمون مربوطه را دارند، می توانند فرایند ثبت نام را انجام داده و برای شرکت در کنکور اقدام کنند و در صورت قبولی، انصراف خود را قطعی نمایند، چرا که محدودیت های سابق برداشته شده است.
- دانشجویان دوره های غیر روزانه نیز، اعم از نوبت دوم، پردیس خودگردان، دانشگاه های آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور و… می توانند ثبت نام آزمون سراسری را انجام دهند و پس از پذیرش در کد رشته محل جدید، انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل، نهایی کنند.
- داوطلبان آقا نباید از لحاظ وضعیت نظام وظیفه مشکلی جهت ثبت نام داشته باشند.
شرایط اختصاصی (ثبت نام بدون کنکور)
- داشتن مدرک دیپلم نظام جدید یا قدیم
- دارا بودن مدرک پیش دانشگاهی برای فارغ التحصیلان نظام آموزشی قدیم
- داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا کاردانی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای فارغ التحصیلان رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش
- داوطلبان آقا نباید وجود مشکل نظام وظیفه داشته باشند.
- هر یک از دانشجویان دوره های غیر روزانه که در دوره معافیت تحصیلی به سر می برند، جهت ثبت نام در مهر یا بهمن ماه، می بایست واجد شرایط مقررات نظام وظیفه عمومی باشند.
- نام نویسی برای دارندگان مدرک کاردانی (فوق دیپلم)، مدرک کاردانی پیوسته و همچنین آن دسته از متقاضیانی که حداکثر تا 31 شهریور در مقطع کاردانی فارغ التحصیل شده اند امکان پذیر می باشد.
- دانش آموختگان رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کاردانی باید حداکثر تا 30 بهمن خدمات خود را به اتمام رسانده باشند.
- پایان دوره تعهد خدمت برای افراد فارغ التحصیل از رشته های علوم پزشکی مقطع کاردانی
- دانشجویان دوره روزانه چنانچه تا پایان مهلت ثبت نام انصراف قطعی دهند می توانند در این مرحله از پذیرش نام نویسی نمایند.
- اشخاصی که در مقطع کاردانی رشته های تحصیلی گروه های تحصیلی غیرپزشکی حداکثر تا تاریخ 31 شهریور فارغ التحصیل می شوند، در صورت قبولی می توانند تعهدات و خدمات قانونی خود را پس از دریافت مدرک تحصیلی به شیوه یک جا به انجام برسانند.
- دانشجویانی که از دانشگاه های غیر روزانه قصد ثبت نام بدون کنکور دانشگاه پیام نور را دارند، با ایشان همانند دانشجویان انتقالی رفتار و مدارک ثبت نامی آن ها نیز از دانشگاه قبلی درخواست خواهد شد. از این رو می توانند بدون انصراف از دانشگاه اقدامات لازم را انجام دهند.
- دانشجویان دانشگاه پیام نور که از معافیت تحصیلی استفاده نمی کنند، مجاز به نام نویسی در این مرحله از ثبت نام بدون انصراف تحصیلی می باشند. چنانچه موفق به ثبت نام در رشته قبولی جدید شوند باید از رشته قبلی خود انصراف قطعی داده و گواهی آن را به مؤسسه آموزش عالی مورد نظر تحویل دهند. لازم به ذکر است این افراد حق بازگشت و ادامه تحصیل در رشته قبولی سابق خود را ندارند.
تحصیل همزمان در دو رشته و اختیاری بودن شهر محل برگزاری امتحانات پایان ترم
تحصیل همزمان در دو رشته، پایین ترین شهریه دانشگاهی، اختیاری بودن حضور در کلاس های درس، اعطای وام یک و 4 دهم درصد برای کل شهریه تحصیلی، شرایط ویژه برای کارمندان، شاغلین و بانوان خانه دار، سهولت در تغییر رشته و مهمانی در شهر مورد نظر دانشجو، تعیین شهر محل برگزاری امتحانات پایان ترم به انتخاب دانشجو و برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری، نیمه حضوری و الکترونیکی (ترکیبی) از مهم ترین مزایای این دانشگاه است.
شهریه دانشجویان دانشگاه پیام نور را می توان با وام شهریه پرداخت کرد
شهریه هایی که در زیر بیان می شود برای سال تحصیلی 1401-1402 می باشد و برای محاسبه سالهای بعد می توانید به این مبالغ بین 25 تا 35 درصد اضافه کنید تا شهریه حدودی بدست آید.
شهریه ثابت مقطع کارشناسی حدود 430 هزار تومان، کارشناسی ارشد حدود دو میلیون و 100 هزار تومان و دکتری حدود 4 میلیون و 500 هزار تومان است و همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید وام شهریه به کلیه دانشجویان (حتی دانشجویان بدهکار) این دانشگاه در داخل و خارج از کشور در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص می یابد.
مقطع کارشناسی: بین یک میلیون و 400 هزار تا یک میلیون 700 هزار تومان (بستگی به تعداد واحدهای انتخابی و نوع آنها دارد. دروس عملی شهریه بالاتری دارند) برای ١٠ ترم با اقساط ٦٠ ماهه و با كارمزد یک و چهاردهم درصدی برای هر ترم است.
مقطع ارشد: بین 4 میلیون تا 4میلیون و پانصد هزار تومان (بستگی به تعداد واحدهای انتخابی و نوع آنها دارد. دروس عملی شهریه بالاتری دارند) با بازپرداخت ٣٠ ماهه و برای ٥ ترم است.
مقطع دکتری: بین 8 میلیون تا 9 میلیون (بستگی به تعداد واحدهای انتخابی و نوع آنها دارد. دروس عملی شهریه بالاتری دارند) تومان و بازپرداخت این تسهیلات نیز ٥٤ ماهه و برای ٩ ترم است.
شرایط ویژه دانشگاه برای شاغلین و بانوان خانه دار
سهم بالایی از آزمون ها و کلاس های درس در دانشگاه پیام نور به صورت الکترونیکی ارائه می شود. شیوه آموزشی دانشگاه پیام نور به دانشجویان این امکان را می دهد که حتی بدون حضور در کلاس درس بتوانند به تحصیل ادامه دهند و دانشجو خود انتخاب می کند که از کدام شیوه حضوری، نیمه حضوری و یا الکترونیکی برای تحصیل خوداستفاده کند.
مزایای تحصیل در دانشگاه پیام نور علاوه بر بالا دارای موارد جذاب دیگری می باشد، مانند:
- دانشگاه پیام نور در تمامی شهرهای کشور شعبه دارد. بدین ترتیب شما می توانید در شهر خودتون مشغول به تحصیل شوید.
- چنانچه در شهر دیگری قبول شوید، براحتی می توانید به شهر خودتون و از همان ترم اول مهمان شوید.
- برای انتخاب واحد کافیست شهریه ثابت را پرداخت نمایید. سپس تا شروع امتحانات پایان ترم برای پرداخت شهریه متغیر مهلت دارید.
- سنوات مجاز تحصیل کارشناسی در پیام نور برای مشمولان سربازی،5 سال یا 10 ترم است. همچنین امکان یکسال مهلت ارفاقی نیز وجود دارد که مجموعا می شود 6 سال. برای مقطع ارشد سنوات مجاز 6 ترم می باشد که امکان اخذ یک ترم ارفاقی نیز وجود دارد. سنوات مجاز برای دانشجویان دختر و غیر مشمول در کارشناسی 10 سال و در مقطع ارشد 5 سال است.
- در پیام نور شما تا دو ترم می توانید مرخصی بگیرید. این مرخصی از همان ترم اول قابل اعطا است. همچنین بانوان گرامی می توانند از مرخصی زایمان که مازاد بر مرخصی درنظر گرفته شده هست نیز استفاده کنند.
- در پیام نور اخراج از تحصیل به دلیل مشروطی های متوالی و یا معدل پایین وجود ندارد. در پایان تحصیل، اگر معدل او به حدنصاب لازم نرسیده باشد، دروسی که نمرات پایینی کسب کرده، مجدد به او ارائه می شود تا معدلش را افزایش دهد.
- در پیام نور، برای هر درس توسط سازمان مرکزی منبعی معرفی می شود و همان منبع ملاک تدریس و امتحان است.
- در پیام نور امکان تطبیق واحد وجود دارد. افرادی که دارای مدرک از سایر دانشگاه ها هستند و یا دروس خود را در دانشگاهی دیگر پاس کرده اند، می توانند بعد از قبولی در پیام نور درخواست تطبیق واحد بدهند تا دروسی که قبلا پاس کرده اند از لیست دروس جاری آنها حذف شود.
- در پیام نور امکان تغییر رشته وجود دارد. چنانچه دانشجویی بعد از قبولی، به هر دلیلی بخواهد در رشته ای دیگر ادامه تحصیل دهد، با داشتن شرایطی می تواند تغییر رشته دهد.
- در دانشگاه پیام نور، نمرات مردودی شما در معدل کلتون محاسبه نمی شود. تنها نمرات قبولی هر درس شما در معدل کل تاثیرگذار است.
- در پیام نور چنانچه در آزمون پایان ترم درسی شرکت نکنید، نمره ای برای درس شما درنظر گرفته نمی شود و حذف اضطراری می شود و نمره صفر در نظر گرفته نمی شود.
- قبولی در امتحانات پایان ترم پیام نور کار سختی نیست. بررسی نمونه سوالات دوره های قبل پیام نور، به دانشجو کمک بزرگی می کند تا حد زیادی برای امتحان پایان ترم آماده شود.
شرایط و مزایای تحصیل در دانشگاه پیام نور