معرفی رشته روانشناسی
روانشناسی به مطالعه علمی رفتار و فرایندهای ذهنی انسان میپردازد. خاستگاه تاریخی رشته روانشناسی را میتوان در دیدگاههای فلاسفه یونان باستان نظیر سقراط، افلاطون و ارسطو یافت. روانشناس در بهبود زندگی فردی و اجتماعی کارکرد قابلتوجهی دارد و نمود آن در کلیه جنبههای زندگی مشهود خواهد بود. در واقع روانشناس به مطالعه عینی رفتار قابل رویت انسان و فهم و درک فرایندهای ذهنی بر اساس دادههای رفتاری که به طور مستقیم قابل رویت نیست، میپردازد.
این رشته یکی از جذابترین رشتههای علومانسانی است، از این نظر که نهتنها از جهت کار و اشتغال در آینده، بلکه در زندگی شخصی فرد نیز بسیار راهگشاست و دانشجویان رشته روانشناسی انواع مهارتهای لازم برای سلامت روان انسان را میآموزند.
روانشناس باید قبل از هر چیز، مهارتهای فردی خود را بشناسد و رویارویی با مشکلات، خوب شنیدن، برقراری ارتباط مؤثر، هوش هیجانی، رازداری و صداقت در عملکرد را در خود تثبیت کند. بهنوعی که بتواند قبل از سخنگفتن، در جریان گفتگو به عمق کلام مراجع پی ببرد. قدرت درک، تجزیهوتحلیل، حل مسئله، خلاقیت و توجه به جزئیات به موفقیت روانشناس در تشخیص و درمان کمک خواهند کرد.
با پیشرفت زندگی بشر امروز و پیچیده شدن روابط و بروز رفتارهای جدید در جامعه، نیاز به این رشته و انجام پژوهشهای تازه در زمینه روانشناسی شدیداً احساس میشود.
رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی گرایش خاصی ندارد و دانشجو در طول 140 واحدی که در این دوره میگذراند، مباحث پایه روانشناسی مانند روانشناسی عمومی، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی رشد و … را میآموزد.
فارغالتحصیلان کارشناسی روانشناسی میتوانند در مراکز دولتی و خصوصی مختلف مثل سازمان بهزیستی، حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداریها، حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری نیروی انتظامی، بیمارستانها، مراکز مشاوره، کلینیکهای تخصصی، مراکز توانبخشی، مهدکودکها، و مدرسهها مشغول به کار شوند.
روانشناس در مقطع کارشناسی ارشد دارای 11 رشته زیر است که به شرح برخی از آنها میپردازیم:
- روانشناسی عمومی
- روانشناسی بالینی
- سنجش و اندازهگیری (روانسنجی)
- روانشناسی صنعتی و سازمانی
- روانشناسی بالینی كودك و نوجوان
- روانشناسی اسلامی
- روانشناسی و آموزش كودكان استثنایی
- روانشناسی تربیتی
- روانشناسی اجتماعی
- علومشناختی
- روانشناسی شخصیت
روانشناسی عمومی
رشته روانشناسی عمومی باهدف تربیت و تقویت مهارتهای لازم در آموزش و پژوهش شکلگرفته است و در آن مواردی مانند شناخت مسائل روانشناسی، چگونگی علل رفتار انسان، روانشناسی فیزیولوژیک، روانشناس در امر آموزشوپرورش، شناخت کودکان استثنایی، کاربرد روانشناس در مسائل روانی و حرکتی و … بررسی میشود.
روانشناسی بالینی
روانشناسان بالینی اصول روانشناسی را در تشخیص و درمان مشکلات هیجانی و رفتاری نظیر بیماریهای روانی، اعتیاد به مواد مخدر، اختلافات زناشویی و خانوادگی به کار میبرند.
روانشناسی صنعتی و سازمانی
مسائل موردتوجه در روانشناسی سازمانی شامل گزینش مناسبترین افراد برای هر شغل و طراحی ساختارهایی است که همکاری و کار تیمی را تسهیل میکند و همچنین در پی بهبود ارتباط افراد با ماشین هستند.
سنجش و اندازهگیری – روانسنجی
در این رشته به اندازهگیری ویژگیهای رفتاری انسان از طریق روشهای آماری میپردازند. طراحی و تحلیل انواع آزمونهای روانشناسی و روانشناختی مانند استعداد تحصیلی و سیستمهای آموزشی در این رشته انجام میگیرد.
روانشناسی اجتماعی
در روانشناسی اجتماعی میخواهند بدانند که افراد، جهان اجتماعی خود را چگونه ادراک و تفسیر میکنند، شکلگیری و تکامل رفتار گروهها و روابط اجتماعی به چه صورت است و عقاید، هیجانها و رفتارهای آنها در دنیای واقعی و یا تصورات چگونه تحتتأثیر قرار میگیرد.
روانشناسی تربیتی
روانشناسان تربیتی معمولاً در حوزههای تحصیلی، یادگیری و آموزش به بررسی و فعالیت میپردازند. این فعالیت میتواند از طرفی کار با کودکان مدرسه و ارزیابی مشکلات هیجانی و آموزشی آنها باشد و از طرف دیگر مسائل یادگیری و آموزش و تحقیق درباره شیوههای آموزش و کمک به تربیت معلمان را در برگیرد.
روانشناسی رشد
مطالعه توانایی خاصی نظیر نحوه پیدایش زبان در کودک یا مطالعه دوره خاصی از زندگی نظیر طفولیت نیز از وظایف آنها است. روانشناسان رشد به انسان و عوامل شکلدهنده رفتار از بدو تولد تا سنین پیری توجه دارد.
روانشناسی کودکان استثنایی
این رشته از روانشناسی کلیه رفتارهای کودکان استثنایی خواه کودک تیزهوش باشد یا عقبمانده ذهنی، کودکان نابینا، کودکان ناشنوا، کودکانی که دارای مشکلات تکلم و همچنین کودکان دارای ناتوانی حرکتی و ذهنی را موردمطالعه و درمان قرار میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در معرفی رشته روانشناسی می توانید به این لینک ویکی پدیا مراجعه نمایید.
چنانچه دانشجوی رشته روانشناسی در دانشگاه پیام نور هستید می توانید در بخش زیر به آزمون های پیام نور این رشته دسترسی داشته باشید.
کارشناسی ارشد
کارشناسی ارشد
کارشناسی ارشد
کارشناسی ارشد
کارشناسی ارشد
کارشناسی ارشد
کارشناسی
کارشناسی ارشد
علاوه بر دوره های بالا با جستجو در سایت از طرق کد درس و یا نام درس می توانید ده ها دوره دیگر مرتبط با درس مورد نظر خود را بیابید و با دانلود نمونه سوالات پیام نور و بررسی آن نمره بالاتری را کسب کنید.
جهت بازدید از فروشگاه سایت می توانید از لینک زیر استفاده کنید.
معرفی رشته روانشناسی معرفی رشته روانشناسی معرفی رشته روانشناسی معرفی رشته روانشناسی معرفی رشته روانشناسی معرفی رشته روانشناسی