معرفی رشته مهندسی برق
رشته مهندسی برق یکرشته پرطرفدار از دانشکده مهندسی است که به محاسبه، طراحی، ساخت و بهکارگیری تجهیزات، دستگاهها و سیستمهایی که از برق و صورتهای مختلف انرژی الکتریکی و مغناطیسی استفاده میکنند، میپردازد. مهندسی برق با بسیاری از رشتههای مهندسی همپوشانی دارد و تعداد بسیار زیادی از تخصصها مانند مهندسی کامپیوتر، الکترونیک، الکترومغناطیس و امواج، مهندسی مخابرات، نانوتکنولوژی، مهندسی پزشکی، مکاترونیک و علم مواد را شامل میشود.
رشد روزافزون استفاده از برق و همچنین ایجاد صنایع کوچک و بزرگ باعث شده است رشته مهندسی برق به دلیل گستردگی موضوعات و مباحث از بازار کار خوبی برخوردار باشد و فارغالتحصیلان رشته مهندسی برق میتوانند در طیف وسیعی از مشاغل مرتبط مشغول به کار شوند.
گرایشهای دوره کارشناسی رشته مهندسی برق
این رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه پیامنور دارای 6 گرایش با عناوین زیر میباشد:
- قدرت
- کنترل
- مخابرات
- الکترونیک
- بیوالکتریک
- سیستمهای دیجیتال
دو گرایش بیو الکترونیک و سیستمهای دیجیتال از ترم مهرماه 1401 به مهندسی برق پیامنور افزوده شده است.
در ادامه این گرایشها را به طور خلاصه توضیح میدهیم:
گرایش قدرت
این گرایش در زمینه طراحی و ساخت سیستمهای مورداستفاده در تولید، توزیع، مصرف و حفاظت از برق فعالیت میکند. دانشجویان در گرایش قدرت با انواع نیروگاههای تولید برق و کارکرد آن آشنا میشوند.
در گرایش قدرت با ولتاژها و جریانهای بالا کار میکنیم، این گرایش دارای زیرشاخههای ماشینهای الکتریکی، سیستمهای قدرت فشارقوی و الکترونیک میباشد.
گرایش کنترل
هدف از گرایش کنترل، آشنایی دانشجویان با چگونگی تحلیل و مدلسازی سیستمهای پویا و معرفی اصول طراحی و نحوه استفاده از سیستمهای کنترل خودکار برای بهبود رفتار اینگونه سیستمها است. در واقع، یک مهندس کنترل باید سیستمهایی را طراحی کند که یک سیستم برقی را بتواند بهخوبی کنترل کند و باتوجهبه نیاز سیستم الکتریکی و الکترونیکی پایدار بماند.
گرایش مخابرات
گرایش مخابرات مهندسی برق باهدف تربیت کارشناسانی متخصص در زمینههای شناخت نحوه عملکرد و چگونگی نگهداری و بهرهبرداری، تجزیهوتحلیل و طراحی سیستمهای مخابراتی به وجود آمده است. گرایش مخابرات، خود نیز دارای زیر گرایشهای مخابرات میدان، مخابرات سیستم و مخابرات – رمزنگاری میباشد.
گرایش الکترونیک
در این گرایش به بررسی و هدایت حرکت الکترونها در اجسام مختلف جهت طراحی و ساخت مدارهای الکتریکی پرداخته میشود. در این گرایش یادگیری نرمافزارهای طراحی و توسعه مدار که از طریق مدلسازی میتوان شرایط مختلف را شبیهسازی کرد بسیار مهم است.
این گرایش دارای سه زیرشاخههای آنالوگ، دیجیتال و افزارههای نانو الکتریک است. در شاخه آنالوگ طراحی و ساخت مدارات مجتمع و غیر مجتمع انجام میشود. شاخه دیجیتال با برنامهنویسی دستورات لازم را بر روی مدارات الکترونیکی جهت پردازش بارگذاری میکند و در شاخه افزارههای نانو الکتریک به طراحی و ساخت المانهای الکترونیکی میپردازد.
گرایش بیوالکتریک
گرایش بیوالکتریک به استفاده از اصول الکتریکی، مغناطیسی و الکترومغناطیسی در حوزه پزشکی میپردازد. در واقع این گرایش تلفیقی از مهندسی پزشکی، مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر است.
گرایش سیستمهای دیجیتال
هدف از گرایش سیستمهای الکترونیک دیجیتال آشنایی فارغالتحصیلان با تجزیهوتحلیل و همچنین طراحی مدارها و سیستمهای دیجیتال در سطح تراشه، سیستمهای نهفته و بیدرنگ دیجیتالی، سیستمهای کامپیوتری پیشرفته با تأکید بر بهکارگیری مغزافزار در کاربردهای مختلف مهندسی برق است.
درصورتیکه تصمیم به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در رشته مهندسی برق را داشته باشید میتوانید در گرایشهای مختلف تا مقطع دکتری در ایران ادامه دهید.
بازار کار مهندسی برق نسبتاً خوب است، هرچند به دلیل تعداد بالای فارغالتحصیلان بازار تقریباً اشباع شده و افرادی که دارای مهارت بالا یا تحصیلات عالی هستند موقعیتهای شغلی بهتری را کسب میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در معرفی رشته مهندسی برق می توانید به این لینک ویکی پدیا مراجعه نمایید.
چنانچه دانشجوی رشته مهندسی برق در دانشگاه پیام نور هستید می توانید در بخش زیر به آزمون های پیام نور این رشته دسترسی داشته باشید.
فنی مهندسی
علاوه بر دوره های بالا با جستجو در سایت از طرق کد درس و یا نام درس می توانید ده ها دوره دیگر مرتبط با درس مورد نظر خود را بیابید و با دانلود نمونه سوالات پیام نور و بررسی آن نمره بالاتری را کسب کنید.
جهت بازدید از فروشگاه سایت می توانید از لینک زیر استفاده کنید.
معرفی رشته مهندسی برق معرفی رشته مهندسی برق معرفی رشته مهندسی برق معرفی رشته مهندسی برق معرفی رشته مهندسی برق