چگونه می توانیم مقاله ISI بنویسیم؟ یکی از درس هایی که در اکثر رشته های دانشگاهی جزء دروس اصلی است، در روش تحقیق و پژوهش یا چنین عنوانی است. در این درس معمولا با بخش های مختلف یک تحقیق علمی، شناخت انواع مجلات و نشریات و همچنین میزان اعتبار هر یک از آن ها، روش جستجوی اضولی در موتورهای جستجو و منابع مختلف و همچنین در بخش آخر که توجه زیادی به آن نمی شود نحوه نگارش یک مقاله هست.
در این مقاله به توضیح روش صحیح و علمی نوشتن مقالات در سطح بین المللی می پردازیم. اگر میخواهید بهطور حرفهای و دقیق وارد دنیای مقالهنویسی و پژوهشهایی شوید باید درباره مقالات ISI اطلاعات کسب کنید.
مجله ISI چیست؟
برای آشنایی با مقاله ISI باید ابتدا با مفهوم لغت ISI آشنا شد. ISI مخفف Institute for Scientific Information به معنای موسسه اطلاعات علمی است.
که در واقع یک موسسه است که در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد تاسیس شد. سپس در سال ۱۹۹۲ از سوی موسسه علمی تامسون خریداری شد. کار این موسسه ارائه خدمات مربوط به چاپ مقاله و نشریات است.
دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای پیشرفت در مقطع تحصیلی و افزایش رتبه علمیشان نیاز دارند تا مقالات علمی خود را به این موسسه ارسال کرده و پذیرفته شوند. تمامی مقالات ISI به زبان انگلیسی نوشته می شوند بنابراین نویسندگان مقالات باید اطلاعات و دانش قوی در نگارش مقاله به زبان انگلیسی داشته باشند.
شیوه کار این موسسه به این صورت است که هرسال اقدام به بررسی مجلات انگلیسی زبان میکند و اگر مجلات با معیارهایی که از پیش تعیین کرده بود سازگاری داشته باشند، آنها را به عنوان نشریههای معتبر معرفی و به فهرست خود اضافه مینماید.
پس منظور از نوشتن مقاله ISI، مقاله ای است که در یکی ار نشریات مورد تأیید موسسه ISI منتشر شود.
هر سال بیش از ۱۵۰۰ مجله به فهرست این موسسه اضافه میشود، البته این حضور همیشگی نیست و امکان دارد که سال بعد آن مجله نتواند معیارهای لازم را حفظ کند و از فهرست خارج شود.
چگونه می توانیم مقاله ISI بنویسیم؟
برای نگارش مقالهای که از سوی ژورنال علمی معتبری پذیرفته شود، نکاتی وجود دارد که باید به آن دقت کنید:
عنوان – Title
عنوان باید دقیق و جامع بوده و در یک جمله نشان دهد که مقاله درباره چه چیزی است. عنوان مقاله باید حاوی سه عنصر زیر باشد:
- نام موجود زنده یا سیستم مورد مطالعه
- جنبه یا سیستم خاص مورد مطالعه
- متغیر(های) دستکاری شده
عنوان مورد نظر باید کاملا واضح و دارای لغات کلیدی تحقیق باشد. عناوین طولانی سبب کاهش نمره ارزشیابی مقاله میشود.
برخی اوقات میتوان نتیجه اصلی تحقیق را نیز به طور خلاصه در عنوان ذکر کرد.
چکیده – Abstract
بخش چکیده باید کل مقاله را در یک یا دو پاراگراف فشرده شرح دهد. تعداد کلمات مجاز برای قسمت چکیده در مجلات مختلف، متفاوت است، ولی معمولاً بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ کلمه است.
بخش های اصلی چکیده عبارتند از:
بیان مسئله، روش تحقیق، محل تحقیق، دوره زمانی تحقیق، جامعه تحقیق، نمونه تحقیق، روش انتخاب حجم نمونه، نوع آزمون آماری، نوع مدل، نتایج تحقیق، کلمات کلیدی.
مقدمه – Introduction
مقدمه به طرح سؤالاتی میپردازد که محقق سعی دارد به پاسخ آنها برسد. در این قسمت به اهمیت و پیشینه موضوع تحقیق پرداخته میشود. علاوه بر این، پژوهشهای مرتبط با موضوع مقاله که توسط محققان دیگر انجام شدهاند، نیز ذکر میگردند.
در نوشتن مقدمه بهتر است موارد زیر را رعایت نمایید :
تعریف موضوع مورد نظر از قول منابع معتبر (این منبع باید از همه مهم تر باشد، اعتبار بیشتر سبب جلب توجه بیشتر خواننده میشود). در این مورد، باید به اهمیت موضوع و مرور مقالات مرتبط بپردازید. مقدمه تنها برای آشنایی با موضوع تحقیق شما است و نیازی نیست که تمام تحقیقات گذشته در رابطه با موضوع خود را بررسی کنید.
بیان هدف مقاله، سؤالاتی که برایتان مطرح شده است و به دنبال پاسخ آن هستید و همچنین متغیرهایی را که مورد بررسی قرار دادهاید را مختصر بیان کنید.
در نهایت می توانید فرضیه و پیش بینی هایی که مد نظر دارید را در مقدمه بیاورید.
بیان مسئله – problem statement
در اینجا هم ابتدا به تعریف مسئله بپردازید و سپس مشکلات و مسایل مرتبط با موضوع را بیان کنید و سعی کنید سوال هایی را که در فرضیات تحقیق مطرح نموده اید را دراین بخش به صورت جملات پرسشی مطرح نمایید ولی این پرسش ها باید در جملات خبری باشد. در این بخش به اهمیت موضوع پرداخته و مروری بر تحقیقات انجام شده می کنیم.
روش تحقیق – Materials and methods
هدف این بخش، شرح کلیه مراحلی است که شما در طی کرده اید و نتیجه ی آن مقاله حاضر است.
توصیف روشها و آزمایشات باید به اندازهای کامل باشد که هر فردی بتواند با خواندن آن، آزمایشات انجام شده را تکرار کند.
در هنگام نوشتن بخش روشها، مراحل زیر را در نظر بگیرید:
- شرح محل و تاریخ انجام پژوهش
- شرح آزمایشهای انجام شده
- شرح روشهای تحلیل داده
- شرح روشهای آماری
نتایج تحقیق – Results
در این قسمت، روند عمومی دادههای بهدست آمده بدون هیچگونه اظهار نظر، تفسیر یا جهتگیری درج میگردد.
برای نوشتن نتایج تحقیق در مقاله انگلیسی باید از مهمترین جداول و نمودارها استفاده نمایید. همه جداول و نمودارها را در مقاله قرار ندهید و از کشدار کردن مقاله جدا خودداری نمایید. بطور مثال اگر برای چند سوال مر بوط به هر فرضیه یک آزمون انجام داده اید سعی کنید جدول نهایی آزمون را در مقاله قرار دهید.
بحث و نتیجه گیری – Discussion
هدف این بخش، تجزیه و تحلیل دادهها و مرتبط ساختن آنها با مطالعات دیگر است. «تجزیه و تحلیل» داده بهمعنای ارزیابی نتایج شما بر اساس سؤال یا فرضیه اصلی تحقیق است.
قسمت بحث مقاله باید حداقل موارد زیر را پوشش دهد:
- رابطه میان نتایج و فرضیه اصلی. این بدام معناست که آیا نتایج حاصل، از فرضیه مطرح شده پشتیبانی میکنند یا آن را رد یا اصلاح میکنند.
- ادغام نتایج مقاله شما با نتایج مطالعات قبلی بهمنظور رسیدن به یک توضیح منطقی برای پدیدههای مشاهده شده.
- ارائه توضیحات برای نتایج و مشاهدات غیر منتظره و مطرح کردن فرضیههایی که قابل آزمایش باشند.
پیشنهادات – recommendations
در این بخش مطالب مهم مرور می شود و پیشنهادهایی برای پژوهشهای آینده ارائه می گردد.
سپاسگزاری – Acknowledgements
سپاسگزاری از افرادی که در طی پژوهش انجام شده، به اشکال مختلف به شما یاری رساندهاند مانند اساتید، دوستان و … ولی نام آنها در میان نویسندگان مقاله ذکر نشده است.
منابع – References
مقالاتی که محقق برای تکمیل پژوهش خود به آنها ارجاع کرده است، هم بهصورت خلاصه در داخل متن و هم بهصورت کامل در پایان مقاله ذکر میشوند. توجه کنید که منابع باید کاملا دقیق بر اساس استانداردهای تعیین شده نوشته شوند.
چگونه می توانیم مقاله ISI بنویسیم؟ چگونه می توانیم مقاله ISI بنویسیم؟ چگونه می توانیم مقاله ISI بنویسیم؟ چگونه می توانیم مقاله ISI بنویسیم؟ چگونه می توانیم مقاله ISI بنویسیم؟